Press "Enter" to skip to content

Cum s-a schimbat profilul turistului care vine la mare de 1 mai. Plus o mică dispută hotelieri – poliție

Comparativ cu alți ani, traficul auto din orașul Constanța și stațiunea Mamaia a fost fluid, mallurile nu au fost luate cu asalt, iar orașul a părut mai degrabă gol, pustiu, decât aglomerat. Explicația poate fi aceea că orașul nu a mai reprezentat o destinație preferată de turiști pentru mini-vacanța de 1 mai, care s-au încolonat spre zona de cluburi din Mamaia Nord, spre concertele de acolo sau spre Vama Veche.

În ultimii ani, profilul turistului care alege litoralul românesc în această perioadă s-a schimbat. Constanța nu mai este frecventată în această mini-vacanță de românii cu familii sau cu o condiție financiară medie, care au preferat să rămână acasă sau s-au îndreptat mai degrabă către litoralul bulgăresc cu oferte all-inclusive. În schimb, a crescut numărul turiștilor străini care au fost atrași de concertele, distracția și libertinajul promovate de cluburile constănțene, dar și de prețurile relativ acceptabile pentru puterea lor de cumpărare.

Cât despre Vama Veche, mai mulți operatori economici din stațiune ne-au explicat faptul că, în această mini-vacanță, cea mai mare parte a turiștilor sosiți aici a fost ”în trecere”. Practic, mai mult de jumătate din cei care au ales Vama Veche au fost cazați în Mamaia Nord, în zona cluburilor, și au venit în stațiunea din sudul litoralului în tranzit, ”la plimbare”. Poate fi o explicație plauzibilă mai ales că, în ultimii ani, a veni în Vama Veche a devenit mai degrabă o modă, un trend, o fiță, mărturie fiind și prețurile exagerat de mari din cele mai multe dintre cârciumile din Vama Veche.

Celelalte stațiuni din sudul litoralului au fost goale, cea mai mare dezamăgire pentru hotelieri fiind stațiunea Eforie – cea a familiștilor, care nu s-au mai înghesuit să-și petreacă vacanța de 1 mai aici. Nici Costineștiul nu s-a ridicat la așteptările operatorilor economici din zonă. La fel, nici sudul stațiunii Mamaia nu a fost o destinație luată cu asalt, comparativ cu alți ani. Unul dintre motive ar putea fi acela că multe dintre terasele și hotelurile de aici nu au fost deschise în această mini-vacanță.

În fapt, până de curând, Mamaia a fost nimic altceva decât un șantier deschis unde se supraetajează restaurantele și hotelurile construite direct pe plajă sau se ridică de zor blocuri și de până la 8 etaje.

Citeste articolul complet aici : https://www.g4media.ro/cum-s-a-schimbat-profilul-turistului-care-vine-la-mare-de-1-mai-plus-o-mica-disputa-hotelieri-politie.html