Press "Enter" to skip to content

Se caută angajați pentru hotelurile de lux de pe litoral. Salariul unei cameriste

Într-o criză acută de personal calificat şi cu obligaţia de a avea servicii din ce în ce mai bune, managerii hotelurilor de lux de pe litoral încearcă să aducă în ţară tinerii români care au plecat la muncă în străinătate.

Salariile nu sunt la fel de mari ca peste hotare, dar, lunar, angajaţii primesc bonusuri financiare şi alte facilităţi.

800 de locuri de muncă sunt disponibile doar în hotelurile de pe litoral. De pildă, lipsesc cameristele, ospătarii şi bucătarii. Şi cum mulţi dintre tinerii calificaţi au plecat în străinătate, hotelierii încearcă să-i convingă să se întoarcă în țară.

Anda are 28 de ani şi a lucrat ca însoţitor de zbor la o companie aeriană din Emiratele Arabe. Dar vrea să revină în România.

“M-am obişnuit cu un salariu mai mare decât media din România
Măcar jumătate din salariul pe care îl luai în Golf?
Nici măcar!”

Răzvan Dobre, manager hotel: ”Încep să vină foarte mulţi tineri care au lucrat afară şi care au alte aşteptări dar şi alte experienţe. Se simte o criză de personal pe piaţa românească, dar trebuie conpensata cu oferirea unui pachet salarial atractiv.”

În speranţa că vor atrage numeroşi turişti, reprezentanţii unui complex hotelier de cinci stele din nordul staţiunii Mamaia au decis anul acesta să aibă propria echipă de vânzări. Aici găsim tineri care au lucrat în multe țări europene.

Iar hotelierii ştiu că nu mai pot oferi doar o cameră cu vedere la mare.

Într-un hotel de patru sau cinci stele, salariul unei cameriste porneşte de la 2.200 de lei.

 

sursahttps://stirileprotv.ro/stiri/financiar/se-cauta-angajati-pentru-hotelurile-de-lux-de-pe-litoral-salariul-unei-cameriste-la-4-sau-5-stele.html