Press "Enter" to skip to content

ZIUA COPILULUI. Distracție la superlativ în nordul stațiunii Mamaia – aproximativ 250 de micuți din centrele de plasament au petrecut într-un resort de lux!

Astăzi, de Ziua Copilului, a fost distracţie la superlativ în resortul de lux Phoenicia, din nordul staţiunii Mamaia. Şi nu numai pentru micuţii turiştilor veniţi pe litoral, ci şi pentru aproximativ 250 de copii instituţionalizaţi de pe raza judeţului Constanţa. Preţ de câteva ore, aceştia s-au distrat, s-au jucat, au savurat tot felul de dulciuri, au facut poze haioase la cabina Crazy PhotoBooth, şi s-au bucurat, măcar şi pentru o zi, de toate activităţile de care sunt în general privaţi în centrele de plasament.

Așa a început ziua pentru cei aproximativ 250 de micuți din centrele de plasament din județul Constanța invitați să petreacă ziua Copilului într-un resort de lux din nordul stațiunii Mamaia.

Sub atenta grijă a supraveghetorilor dar și a angajaților complexului, aceștia și-au început ziua de distracție chiar pe nisipul fierbinte unde s-au jucat aproape până la epuizare. Ce nu au știut ei a fost însă că surprizele erau abia la început, așa că apoi au trecut pe la ateliere de creație, s-au desenat pe față, au făcut poze, au mâncat dulciuri și tort special pregătit pentru ei și s-au distrat la spectacolele de magie și jocurile puse în scenă de organizatori.

Și pentru că de astăzi a început în mod oficial vara, ziua s-a terminat în pișcină, unde a avut loc o petrecere cu spumă. 

Întregul eveniment a fost organizat gratuit de către reprezentanții unui resort de lux din nordul stațiunii Mamaia.

În cadrul evenimentului a avut loc și o dezbatere publică, pregătită tot de către reprezentații resortului din nordul stațiunii Mamaia, ce a scos în evidență, încă o data, o situația cruntă cu care se confruntă tot mai mulți copii din România din cauza abandonului. Astfel, de la an la an, numărul minorilor din centrele de plasament este într-o continuă creștere, principala cauză fiind plecarea părinților la muncă peste hotare.

Tocmai din acest motiv, fie că vorbim despre voluntary sau reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copiilor, ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri sau ai autorităților locale, cu toții au căutat să găsească soluții pentru reducerea acestui fenomen care lasă răni adânci în sufletele copiilor.

Potrivit statisticilor realizate la nivel național, aproape 4 copii din 10 sunt complet lipsiți de grija părintească, având ambii părinți plecați peste hotare sau provenind din familii în care părintele unic susținător este plecat.

 

Citeste articolul care include si video, aici : http://www.reporterntv.ro/stire/ziua-copilului-distractie-la-superlativ-in-nordul-statiunii-mamaia-aproximativ-250-de-micuti-din-centrele-de-plasament-au-petrecut-intr-un-resort-de-lux